Rio 2016 | Новини

 Мирела Демирева спечели сребро в скока на височина в Рио

Неделя, 21 Август 2016 14:16


България има своето второ отличие от Олимпийските игри в Рио Де Жанейро! Голямата радост за страната ни донесе Мирела Демирева, която завоюва сребърен медал в скока на височина. Така българската лека атлетика отново има своя олимпийски медалист. Това не се бе случвало от 2000 година, когато Тереза Маринова триумфира със златото в тройния скок. Великата Стефка Костадинова, пък все още държи прословутия световен рекорд от 209 см в скока на височина.

Демирева донесе първия олимпийски медал в леката атлетика за страната от шампионското представяне на Тереза Маринова в Сидни 2000.

В скока на височина това е първият медал от златото на Стефка Костадинова в Атланта 1996. Демирева започна финала с грешка още на първата височина - 1.88 м. Тя прояви характер и скочи от първия път 1.93 м и 1.97 м, с което изравни личния си рекорд.

С шампионската височина се справиха още Бланка Влашич и Шанте Лоу. Бронзовият медал отиде при хърватката, тъй като тя преодоля височината от втория опит, а американката от третия.

Р. БУДИНОВА, Р.СТАНЧЕВ  BannersЛетни Олимпийски Игри 2016 © БГ САТ АД » tvplus.bg » All rights reserved.