Rio 2016 | Новини

 Сбогом, Рио 2016! Очакваме Токио 2020!

Понеделник, 22 Август 2016 14:38


Със зрелищна и интересна церемония бяха закрити 31-вите Олимпийски игри в Рио де Жанейро. Дъждовното време не попречи на купона, който спортистите си направиха по време на парада на нациите. На “Маракана” дефилираха и гимнастичките от ансамбъла, които спечелиха бронзовия медал в последния ден на Игрите,придружени от Илиана Раева и Ина Ананиева. Българското знаме беше носено от капитана на ансамбъла по художествена гимнастика Михаела Маевска. На спектакъла присъстваха президентът на България Росен Плевнелиев и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Официалната част обичайно включваше предаването на олимпийския флаг на следващия домакин на игрите - Токио 2020, официални речи и представяне на Токио. .“През последните дни Бразилия ни обедини и ни показа огромната си жажда за живот. Тези олимпийски игри демонстрираха как различията могат да обединят света. Благодаря на спортистите! Това бяха великолепни олимпийски игри, във великолепния град Рио", каза в словото си президентът на МОК Томас Бах.

Олимпийският огън на "Маракана" беше загасен чрез изкуствен дъжд, а близо тричасовата церемония завърши с представяне на едни от най-добрите школи по самба, които участват в ежегодния карнавал в града.
   BannersЛетни Олимпийски Игри 2016 © БГ САТ АД » tvplus.bg » All rights reserved.