Дестинация България
Документална поредица

Предаването, което ще ви заведе до всяко кътче на България и ще ви покаже историческите и туристически обекти на отделните български градове.
“Дестинация България” е вашият туристически гид!

Фолклорни Пътешествия
Телевизионна поредица

Елате с нас на пътешествия, из най- интересните български празници, пъстри фолклорни събори и неусетно ще Ви разкрием най-съкровенните моменти от живота на нашите предци. Нека тръгнем заедно на вълнуващи и незабравими “ФОЛКЛОРНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ”.

България – вчера, днес и утре
Телевизионна поредица

Поредицата „Вчера днес и утре” има за основна задача да представи България и българското от дълбока древност до днес във всевъзможните му проявления.

Усещане за България
Телевизионна поредица

“УСЕЩАНЕ ЗА БЪЛГАРИЯ” е поредица, в която Ви срещаме с историите и разказите на хора, които не се страхуват да споделят своя собствен положителен прочит към богатствата на земята, в която са поели първата си глътка въздух.Те пътуват, снимат, пишат или изследват, провокират адреналина си, тестват пределите на ...

Писма до утре
Телевизионна поредица

ПИСМА ДО УТРЕ е биографична документална поредица, която среща зрителите с авторитетни творци, оставили ярка следа в съвременното културно (най-вече - песенно и музикално наследство) на България.

Острие: живата традиция
Документален филм

Ножът! Първоначално създаден като сечиво, което да служи – изработката му се е превърнала в сложно изкуство, което олицетворява езика на времето и културата, които са го създали.

ФОЛКЛОРЪТ
Телевизионна поредица

В първото издание на документалната поредица "ФОЛКЛОРЪТ" ще се потопим в тайнството на традиционната българска сватба и какви символи в сватбената обредност са били важни за предците ни.

Изкуството: тогава, сега и завинаги
Документална поредица

Документалната поредица "Изкуството" проследява пътя на художниците. Техните творчески търсения преплетени с житейските им съдби се отразяват върху платното.

Спомени от миналото
Историческа възстановка

България - страна с многовековна история. Един народ отстоявал своето място на историческта сцена, съхранил се във времето и пространството. Нация успяла да преодолее чуждата власт и да утвърди самостоятелното си съществуване в собствена държава.

Истории от музея
Документална поредица

"Истории от музея" е поредица, насочена към богатството на музейните експозиции, представящи различни аспекти от българското културно наследство.

Нашенското
Телевизионна поредица

Нашенското - телевизионната поредица за всеки българин. Предаване за нашето и родното. За човекът и хората, за миналото и бъдещето.

Запеяли Две Планини
Телевизионна поредица

Документален биографичен филм за народната певица Надка Вълчанова: един от най-лиричните гласове на пиринска Македония и дългогодишен солист в историята на ансамбъл „Пирин”.

ЛОВЦИ НА МИГОВЕ
Телевизионна поредица

Документалната поредица "Ловци на мигове" среща своите зрители с някои от най-интересните български автори на художествена фотография днес.

Посредници между земята и небето
Документален филм

„Посредници между земята и небето“ има за цел да представи на широката аудитория на достъпен език разкази за вековните традиции в православното християнство и своеобразната роля на църковните символи, атрибути и религиозни тайнства.

Пазители на фолклорното богатство в сърцето на Родопа планина
Телевизионна поредица

В три епизода от поредицата Пазители на фолклорното богатство в сърцето на Родопа планина ще ви представим магията на българските народни песни, ще разкрием красотата на българските народни танци, за да завършим с магичната музика на ...

Безсмъртното цвете
Документален филм

Едно малко познато цвете, което расте в труднодостъпни пукнатини по скалите на Родопите и според преданията е родено от кръвта на Орфей, а според учените датира още преди ледниковите периоди – може да се окаже едно от безценните богатства на България.

Богатстото на билките
Документален филм

По нашите земи растат едни от най-лековитите растения, а нашата цел е да ви покажем част от тях, тяхното разпространение и употреба.

Затупале тъпане
Телевизионна поредица

Екипът на предаването си е поставил за цел да разказва за богатството на българския фолклор по максимално достъпен и атрактивен начин, и в същото време - да го представя на своите зрители възможно най-близо до автентичния му вид.

Зелено бъдеще: Пауловния
Документален филм

Замисляли ли сте се някога, че поговорката “Да посадиш дърво, да изградиш дом и да отгледаш дете...” може би има по-дълбок смисъл...

Защо Индия
Документален филм

Това е емоционален и неподправен разказ за магнетичната сила на Индия, за духа на Изтока, който е обект на интерес от все повече българи, и в същото време остава забулен в мистерия.

Срещи в Работилницата
Документална поредица

Документалната поредица „Срещи в работилницата“ е телевизионното пространство, в което представяме онези български автори на различни традиционни изделия, които чрез своя труд и талант пренасят традициите на старинни занаяти в днешния ден ...

Нюйоркска България
Телевизионна поредица

Документалната трилогия „Нюйоркска България” е посветена на българите живеещи по света и по – точно на тези, избрали един от най – космополитните градове на Земята.

Приказка за виното
Документален филм

Българските вина стават все по-интересни, по-добри и предизвикват познавачите да ги опитват и следят. Вижте как новата генерация български винопроизводители ще върне България на световната винена карта.

ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД