Истории от музея
 

 

 

За предаването:

"Истории от музея" е поредица, насочена към богатството на музейните експозиции, представящи различни аспекти от българското културно наследство.

Заповядайте с екипа ни на едно документално пътешествие из различни места, ще Ви срещнем с различни хора, ще Ви покажем интересни сбирки и изложби.

Ще организираме пътуване из залите на Националния етнографски музей, а всъщност – из традициите на българските облекла и накити от периода на Възраждането или ще пропътуваме стотици километри, за да се вгледаме детайлно в българските шевици и бродерии ...

Поредицата ще ни отведе и в частен дом-музей, на гости на най-голямата авиационна фамилия не само в България, но и в света - фамилия Стаменкови.

Заедно ще тръгнем към музея на Съединението, за да видим „Пловдив по пътя към модерния свят“ – своеобразна приказка за историята на града от Освобождението през 1878 г. до втората половина на XX в.

В поредицата „Истории от музея“ не липсва и техническата еволюция на част от онези важни устройства, без които битът ни днес би бил... немислим. Ще се върнем назад във времето с изкуството през социализма, ще проследим развитието на киното, представено във временната експозиция „Киното: магия и техника“ или просто ще разгледаме изложбата, посветена на 120-годишнината от първата кинопрожекция у нас.

И още информация и любопитни факти от богатия свят на миналото… в документалната поредица "Истории от музея".

 
 
 
       
       
       
 
 
 
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
02:00
"Магията на Рожен" - документален филм
02:30
Тенис: Джан Шуей - Тереза Мартинцова (Rothesay Open Nottingham, Нотингам; WTA 250 - I четвъртфинал, повторение)