Нашенското
 

 

Предаване за нашето и родното

 

За предаването:

Нашенското - телевизионната поредица за всеки българин. Предаване за нашето и родното. За човекът и хората, за миналото и бъдещето. За настоящето отразено през призмата на вечността.

Българските, само нашенските обичаи и традиции съхранени и запазени през вековете- година след година. Предавани от поколениe на поколениe. Родени от митологията и неразривно свързани с религията. Тясно обвързани с народния светоглед и представата за света и всичко заобикалящо. Онези ценности, умения и практики, които отразяват най-пълно същността на обществото и които се съхраняват във времето...

Казват, че най-добре можеш да опознаеш един народ по неговите обичаи и традиции. Културното наследство е отворената книга, която пълно и подробно илюстрира бита на цялата нация.

Нашата история е белязани с празници и обичаи все шарени и весели. Обичаи от български по български- пъстри и богато зареди с емоция и душевност... Обреди и ритуали с разнообразен израз и облик, със своя специфична магия и символика.

Поредица за шумни празници и тихи, задушевни обреди и ритуали. Една възможност за съпреживяване на най-хубавите български традиции. Една история която продължава...


 
 
 
       
 
 
 
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
01:00
"Чипровските килими - една красива приказка" - документален филм
00:30
Тенис: Александра Крунич - Бернарда Пера (Hungarian Grand Prix, Будапеща; WTA 250 - финал и награждаване, повторение)