ЛОВЦИ НА МИГОВЕ
 

 

 

За предаването:

Документалната поредица "Ловци на мигове" среща своите зрители с някои от най-интересните български автори на художествена фотография днес.

Герои на епизодите са фотографите, които вдъхновяват. Хора с разпознаваем почерк и лично отношение към фотографията като съзидателен процес, които не просто "правят снимки", а рисуват със светлина и творят.

Всички те са автори с различен стил и темперамент, индивидуален подход към процеса на снимане и разнообразен творчески опит. Но това, което ги обединява, е че за всеки от тях фотографията е отражение на личното виждане за света, а натискането на „спусъка” на снимащото устройство е само етап от много по-дълъг творчески процес преди и след него.

Защото улавянето на фотомигове - като всеки творчески акт - е личен прочит на Вселената, превръщащ своя автор в разказвач на неразказани от друг визуални истории.

Заедно с нашите герои екипът ни се отправя към любимите им места за пейзажна фотография, между които Муратово езеро в Пирин, връх Мусала, красавецът на Трънския район – Драговски камък, Тюленово през януари и други.

Всичко това и още през погледа на твореца… в документалната поредица "Ловци на мигове".

 
 
 
       
       
       
 
 
 
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
02:00
"Магията на Рожен" - документален филм
00:30
Тенис: Александра Крунич - Бернарда Пера (Hungarian Grand Prix, Будапеща; WTA 250 - финал и награждаване, повторение)