Защо Индия
 

 

“Защо Индия” е синоним на Път.

 

За предаването:
„Защо Индия?” е петсериен документален проект на ТВ+, който разказва за културата, нравите, духовността и най-забележителните места на индийския субконтинент през погледа на български пътешественици и хора на изкуството и културата. Това е емоционален и неподправен разказ за магнетичната сила на Индия, за духа на Изтока, който е обект на интерес от все повече българи, и в същото време остава забулен в мистерия. Защо Индия е синоним на Път и какви са разликите, когато я възприемаш през очите на турист и през очите на пътешественик? Кои са клишетата, които погрешно обременяват представите ни за нейната култура? Какво можем да видим, отивайки далеч от дома и как съизмерваме себе си с един толкова различен модел на мислене?

На всички тези и още много други въпроси търси отговор авторът на филма Христина Симеонова. Всеки от петте едночасови епизода преплита в себе си впечатленията на различни „заразени” от духа на Индия българи. Герои в първия епизод на филма са пътешествениците Николай Генов и Румяна Николова, писателят със скитнически дух Едвин Сугарев, режисьорът и антрополог Александър Илиев, музикантите Дони и Коцето Калки и IT специалистът Славомир Славов.

Герои в следващите епизоди на поредицата са: индолозите Николай Янков и Елена Щерева, архитектът и фотограф Любомир Керанов, журналистът Магдалена Гигова, астропсихологът Милена Вълканова, културолози, специалисти по аюрведа, йога и ведическа кухня.

 
 
 
       
 
 
 
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
01:00
"Чипровските килими - една красива приказка" - документален филм
00:30
Тенис: Александра Крунич - Бернарда Пера (Hungarian Grand Prix, Будапеща; WTA 250 - финал и награждаване, повторение)