ПИСМА ДО УТРЕ
 

 

 

За предаването:
Не пропускайте новите епизоди на документалната ни поредица „Писма до утре“ в програмата на телевизия Дестинация БГ.

Поредица в която именити българи, оставили диря в музикалното ни наследство и културата на страната ни, разказват за пътя си през музиката и живота и отправят своите житейски и творчески послания към утрешния ден.

В епизоди шест и седем от поредицата се отправяме на пътешествие из красотата на Странджанския фолклор, заедно с народната певица Златка Ставрева и красивия дует сестри Ставреви.

ПИСМА ДО УТРЕ е биографична документална поредица, която среща зрителите с авторитетни творци, оставили ярка следа в съвременното културно (най-вече - песенно и музикално наследство) на България.

Биографичните представяния на героите ни са насочени не само към предизвикателствата и победите в творческия им път, но и към личната им житейска философия, която ги трансформира от популярни, разпознаваеми личности в нещо много повече: превръща ги в ХОРА С МИСИЯ.

Представянията в „ПИСМА ДО УТРЕ“ са повече от биографични разкази. Те са философските и житейски послания на нашите герои към утрешния ден, пречупени през призмата на личните им ценности.

Част от филмите в поредицата са биографичните разкази за космическия глас на Родопите Валя Балканска; за гайдаря и радетел за българщината Петър Янев, както и документалният триптих в памет на композитора Борис Карадимчев.

Следващите два епизода от „Писма до утре“, с премиерно излъчване през есента на 2017 година, са посветени на едно от емблематичните имена за фолклора на Странджа днес – народната певица Златка Ставрева.

 
 
 
       
       
       
       
 
 
 
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
01:00
"Чипровските килими - една красива приказка" - документален филм
00:30
Тенис: Александра Крунич - Бернарда Пера (Hungarian Grand Prix, Будапеща; WTA 250 - финал и награждаване, повторение)