Лица от Новините


 
 
 
 

Константин Христов

международен редактор


Журналистиката е начин на живот

Смятам, че журналистиката не е професия, а начин на живот. Тя е онова, което те мотивира да търсиш, да изследваш и да любопитстваш навсякъде и непрекъснато...

Моят интерес към новото и непознатото беше наченат още в любимата гимназия за древни езици и култури, която разкри пред мен необятните простори на миналото. Лекциите по политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ пък ми дадоха представа за бъдещето – научиха ме да се вслушвам и да анализирам уроците на историята. Стремежът ми към разбиране на света и случващото се на глобалната „шахматна дъска“ предопредели и следващите ми стъпки в образованието.

Магистратурите по „Международна сигурност“ и „Международна журналистика“ отвориха очите ми за тънкостите на геополитиката и за несломимата сила на думите. Така насочих погледа си към междудържавните отношения, което придоби и практическа реализация през лятото на 2011-а година, когато станах част от отдела за международни новини на ТВ+.

Посвещаването на която и да е дейност обаче изисква специфичните за това умения. Така е и тук... Всеки ден ми се налага да използвам английски, немски и руски език, а увлечението ми към Близкия изток даде тласък и на първите ми уроци по арабски.

Извън работа обичам да прекарвам времето си на баскетболното игрище, пред библиотеката вкъщи или на път – в търсене на тайните на България, Европа и света.

 

 

ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
14:00
Новини
13:40
Тенис: Мария Шарапова - Йелена Остапенко (Internazionali BNL d'Italia, Рим; WTA Premier 5 - II четвъртфинал, повторение)
14:00
Състезанието на живота им - 2 сезон, 3 еп., документална поредица