Лица от Новините


 
 
 
 
 

Светозара Кръстева

репортер


Търся каузи, зад които си струва да застанеш

Журналистиката не е просто професия. Тя е защитаване на значими каузи и търсене на истината в различните отговори на всеки един въпрос. И така вече повече от десет години се стремя да намеря онези отговори, които да доведат до промяна.

Не е трудно да разкажеш история. Трудното е с тази история да провокираш траен интерес на онези, от чиито действия или бездействия зависи съдбата на хиляди. Защото често борбата на обикновения човек за справедливост завършва с неуспех, докато не се намесят медиите. А за съжаление или не всичко в една държава зависи от властта, която гражданите делегират на политиците и от това как последните упражняват тази власт – в икономическо, социално, културно и всяко друго отношение.

Още прохождайки в професията като репортер в университетското радио „Алма Матер“, политическите вълнения ме заинтригуваха до такава степен, че и до днес с интерес следя ходовете на основните играчи. А да провoкираш честен отговор, който е далеч от популисткото говорене, характерно за масата депутати, си е истинско предизвикателство.

Търся онези теми, които пряко засягат начина на живот на всеки един от нас. Търся каузи, зад които си струва да застанеш, за да докажеш, че си заслужава да се бориш и да помогнеш грешките да бъдат поправени. Тогава работата ми има смисъл.

 

 

ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
20:00
Денят с Веселин Дремджиев - предаване за анализи и коментари по актуални теми
20:00
Ветроходство: Екстремно ветроходство от Кардиф, Уелс - финал (повторение)
20:00
Футбол: Еспаньол - Валенсия (Примера Дивисион, сезон 2017/18 - повторение)