Лица от Новините


 
 
 
 
 

Десислава Томева

репортер


За мен тази професия е нещо като първата любов

Работя в новините на ТВ+ още от създаването на телевизията през 2010 година. Като всяко начало и това беше трудно. Нови хора, нови условия, нова обстановка. Естеството на работата, обаче не беше, защото с телевизионна журналистика се занимавам от 1997 година. Стартирах професионалната си кариера в спортните новини на Нова телевизия. Въпреки, че днес следя теми като енергетика, икономика и финанси, всъщност съм завършила Националната спортна академия. От баскетбола, борбата и щангите, ресори, които отразявах близо 7 години, попаднах в дълбоките дебри на бюджета, енергийния микс и европейските проекти. Така до днес.

За мен тази професия е нещо като първата любов. Независимо от темата е важна тръпката, ежедневната среща с различни хора, на различни места. Не завиждам на хората, които работят в една стая на едно бюро, те не могат да усетят свободата, която ние журналистите имаме. В крайна сметка рано или късно всеки намира своето призвание.

 

 

ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
18:20
Свободна зона: Ще постигне ли опозицията своите цели? гост: Осман Октай - публицистично предаване
18:00
Футбол: Фламенго - Коринтианс (Бразилско първенство, сезон 2017 - повторение)
17:50
Тенис: Каролина Плишкова - Светлана Кузнецова (BNP Paribas Open, Индиън Уелс; WTA Premier 2017 - II полуфинал, повторение)