Лица от Новините


 
 
 

Димчо Йорданов

репортер - журналист


Необикновените истории на обикновените хора.

Казвам се Димчо Йорданов и съм роден през 1995 г., близо до морето. Още от малък знаех, че телевизията е моето призвание.

Започнах трупането на опит в медии още във втори курс от висшето ми образование. Завършил съм бакалавър по "Медии и журналистика" и магистър по "Маркетинг с рекламен мениджмънт". Минал съм през доста медии и позиции като стажант, бил съм радиоводещ, сценарист, редактор, а една от първите медии, до които успях да се докосна в университета беше TV+.

За шест месеца като стажант научих повече, отколкото за 4 години обучение в университета, тъй като журналистиката не се учи с учебник в ръка, а с микрофон. След работата като репортер придобих още творчески опит като редактор на няколко риалити формата.

Не крия, че много пъти съм се замислял заслужава ли си всичко това. Искало ми се е да сменя сферата, но винаги нещо ме е теглило към телевизията. И колкото и пъти да я заменях с нещо друго, толкова пъти животът ми е давал знак, че друго е моето призвание.

Така 3 години, след като приключи моят стаж, аз отново съм тук, за да преследвам най-голямата си страст - да разказвам необикновените истории на обикновените хора.

 

 

ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
21:00
"Живот и съдба" - 2 еп., сериен филм, драма, Русия, 2012 г. Режисьор: Сергей Урсуляк В ролите: Сергей Маковецки, Александър Балуев, Евгени Дятлов, Сергей Пускепалис, Лика Нифонтова
19:30
Тенис: Юлия Путинцева - Анастасия Гасанова (Astana Open, Нур-Султан; WTA 250 - III четвъртфинал, повторение)