Лица от Новините


 
 
 

Виктория Ангелова

редактор и водещ


В нашата работа всеки зависи от другия

Корпоративен урок 6:
В Африка всяка сутрин газелата се събужда с мисълта, че трябва да надбяга най-бързия лъв, за да остане жива. Всяка сутрин лъвът се събужда с мисълта, че трябва да надбяга най-бавната газела, за да не умре от глад.

Бизнес поука:
Няма значение дали си газела или лъв: когато слънцето изгрее, по-добре да станеш, за да изпревариш другите.

По образование съм икономист, завършила съм Стопанско управление и Бизнес Администрация в Русенски Университет “ Ангел Кънчев” . Знам, че освен бързата реакция в новините, е важна и точността в представянето на информацията. С други думи- бягай бързо, но знай посоката.

Не спирам да уча.
Извървях пътя от най-ниското стъпало- стажант в Нова телевизия през 1999-та. През годините съм работила като репортер, водещ, редактор/продуцент . Била съм в специализирани канали и в национални телевизии. От всяко място и позиция научих най-доброто, което мога, трупах опит. В репортажите си и разговорите с гостите не спирах да задавам въпроси: “Защо това се случва? … И какво следва ? ...Как събитията променят живота ни ?... Кой носи отговорността?”.

Защо обичам телевизията? Тя е като спорта - играта е отборна.
В нашата работа всеки зависи от другия. Ако операторът не разбере идеята на репортера и не са в симбиоза, репортажът няма да придобие облик и смисъл. Ако монтажистът не подбере най- хубавите кадри, видеото няма да въздейства....Така е и в режисьорска апаратна и в студиото- всички сме един екип, всички заедно успяваме.

Най-големият ми успех.
Водила съм телевизионни дебати от студията на Европейския Парламент в Брюксел. За мен това беше отговорност и признание от ръководството на медията , за която работих. Но се гордея с репортажите, с които съм помагала, разказвайки за хора и съдби, които остават извън светлините на прожекторите. Защото истинските истории започват там, където свършва суетата. Най-големият ми успех? Вярвам, че ми предстои!

 

 

ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
22:30
"Уасаби" - екшън, комедия, криминален, трилър, Франция, 2001 г., Режисьор: Жерар Кравчик, В ролите: Жан Рено, Мишел Мюлер, Риоко Хиросу
22:30
Тенис: Магда Линет - Симона Халеп (Western & Southern Open, Синсинати; WTA 1000 - повторение)