Лица от Новините


 
 
 
 

Мая Георгиева

репортер


Човек не трябва да спира да мечтае

Когато през 2001 година започнах да се занимавам с журналистика за мен това беше сбъдната мечта. Мечта да разбирам първа новините и да помагам на хората. След време разбрах, че това е наистина много трудно и изисква много усилия и нерви. За минута в новините се изисква понякога няколко дни работа. Трудно е и да обясниш на едно дете търсещо средства за лечението си, че няма как да му помогнеш. Трудно е да обясниш на един пенсионер, че пенсията от 150 лева ще си остане такава и ще продължава да бъде без пари.

Сега се занимавам с отразяване на дейността на правителството и президентството. Хората, които взимат важните решения за съдбата на България и хората живеещи тук. Новината, която искам да напиша ще звучи може би така: „Вече няма нужда от провеждането на кампанията ”Българската Коледа”, съобщи президентът. Причината - правителство отпусна достатъчно средства по бюджета на МЗ и ще има пари за лечението на всички деца.”

Едва ли някога ще я напиша, но човек не трябва да спира да мечтае, а когато видиш в очите на заснет човек сбъднатата мечта... Ето за това си заслужава да бъдеш журналист.

 

 

ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
21:30
Новини
21:00
Тенис: Светлана Кузнецова - Елина Свитолина (Internazionali BNL dItalia, Рим; WTA Premier - повторение)
21:30
Пряко: Футбол: Коментарно студио (Ла Лига Сантандер, сезон 2020/2021)