Лица от Спорта


 
 

Росен Станчев

репортер - журналист


Аз съм Росен Станчев. В продължение на почти две десетилетия бях футболист в различни отбори, като на 7 години стратирах във футболен клуб “Левски”. През годините смених още няколко клуба, но тежка контузия сложи край на мечтата ми да стана футболист.

Завършил съм Националната спортна академия “Васил Левски” с два профила - “треньор по футбол” и “спортна пегагогика”. Паралелно със студенството си в НСА, завърших и журналистика в СУ.

Първите ми стъпки в професията бяха в телевизия “Демо”, като водещ на новини и спортни новини през вече далечната 1997 -1998 година, а след това в продължение на почти 12 години съм работил в телевизия “Канал 3”, където съвместно със Сашо Диков и колеги правехме популярните спортни предавания “Едно към едно” и “Спорт в обектива”.

От онова време мога да кажа, че съм и първият журналист дал идеята на Сашо Диков и започнал сериозни разследвания за “черното тото” и уредените мачове в българския футбол и в спорта у нас като цяло. Въпреки всичко не смята, че това ме е изкривило сериозно в професионален план.

След началото на промените в “Канал 3” реших, че е време да сменя обстановката и така след кастинг се озовах в Телевизия “ТВ+”.

Първоначално идеята бе да работя основно по обзорното предаване “Спорт+”, на което и до момента съм един от водещите.

Малко по-късно започнах да се изявявам и като водещ на спортните новини. Обичам футбола, баскетбола, волейбола, снукър, моторните спортове, както и всичко свързано със спорта и събитията около спорта.

Винаги съм смятал и продължавам да вярвам, че истинската журналистика е с микрофона в ръка и там – на мястото където се случват събитията! Оръжието на журналиста освен перото е и микрофона и той трябва да бъде използван по предназначение!

 

 

ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
18:20
Свободна зона: Ще постигне ли опозицията своите цели? гост: Осман Октай - публицистично предаване
18:00
Футбол: Фламенго - Коринтианс (Бразилско първенство, сезон 2017 - повторение)
17:50
Тенис: Каролина Плишкова - Светлана Кузнецова (BNP Paribas Open, Индиън Уелс; WTA Premier 2017 - II полуфинал, повторение)