Лица от Спорта


 

Красимир Минев

Ръководител спорт и спортни предавания


Аз съм Красимир Минев и от 2014 година съм част от спортната редакция на ТВ+!

Началото на журналистическата ми кариера бе през 1988 г. във в-к “Футбол”, като там работих до края на 1990 г. След това продължих да се изявявам в българския печат. Присъединих се към екипа на ежедневника “Подкрепа”, където прекарах две години.

От средата на 1992 г. до края на 1998 г. преминах в спортната редакция на БНТ. След това кариерата ми продължи за една година в телевия “МСАТ”. От 2000 до 2014 г. бях на работа в БТВ. В продължение на 19 години съм бил водещ на Шампионска лига по БНТ и БТВ.

Съавтор и водещ съм бил на предаванията - “7 дни спорт” и “Планета Футбол” по БНТ, “Зона спорт” по БТВ, а сега и на “Код спорт” по ТВ+. Водещ съм и на студията на първенството, което предлага най-много емоции на феновете на футбола – испанската Ла Лига.

Завършил съм Факултета по журналистика в Софийския университет “Свети Климент Охридски”. Щастлив съм, че имам възможност да работя с млади и амбициозни колеги, на които да предам част от моя опит.

 

 

ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
22:30
"Уасаби" - екшън, комедия, криминален, трилър, Франция, 2001 г., Режисьор: Жерар Кравчик, В ролите: Жан Рено, Мишел Мюлер, Риоко Хиросу
22:30
Тенис: Магда Линет - Симона Халеп (Western & Southern Open, Синсинати; WTA 1000 - повторение)