СПЯЩИ ТЕРОРИСТИЧНИ КЛЕТКИ У НАС СА ОРГАНИЗИРАЛИ АТЕНТАТА В БУРГАС?

Петък, 20 Юли 2012 11:14


Има фрапантни пропуски на българските специални служби, които не са наблюдавали достатъчно добре спящите терористични клетки у нас. Тази теза сподели в ефира на ТВ + експертът по анти-тероризъм професор Юлий Абаджиев. Според него, за да заличат всякакви следи към себе си, организаторите на атентата на бургаското летище са взривили сочения за камикадзе мъж.

Според професор Абаджиев взривът е осигурен от организаторите на атентата в България. А това означава, че службите за сигурност не са си свършили работата по анализиране и предотвратяване на подобни нападения.

ПРОФ. ЮЛИЙ АБАДЖИЕВ ЕКСПЕРТ ПО АНТИТЕРОРИЗЪМ: "Допускам, че тази раница той е трябвало да постави и да се оттегли – такава е била договорката по всяка вероятност. Може би дистанционно е взривена раницата, заедно с него, за да не се допусне примерно да има свидетел на това, което се случва и този, който го е извършвал. Няма как да се разбере, ако няма агентура, която да е внедрена, за да може тя да даде сигнал за атентата, терористичния акт.”

Фалшивата шофьорска книжка, която според властите е на камикадзето, е дезинформация, смята експертът. Той прогнозира, че е възможно подобни атентати да се случат и в бъдеще, ако разузнавателните служи не подобрят анализаторската си дейност. Според арабистът Нина Спасова атаките с терористи-камикадзета са почти непредотвратими, защото повечето от най-кръвопролитните атентати са извършвани в Щатите и Израел – страни, които залагат изключително много на сигурността.

НИНА СПАСОВА, АРАБИСТ: "Наистина много е важна тази превантивна война, борба, възпитание, повече информация на тези млади хора, които се поддават на подобно облъчване и в края на краищата , ето какво се получава. Имаше съвсем малки деца в Палестина, малки деца, целите опасани с взрив”

репортер ПЕТЯ ИЛАРИОНОВА Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД