НОВ УДАР ПО ЦСКА. БФС НЕ РАЗРЕШАВА СЛИВАНЕТО С НЕФТОХИМИК

Петък, 28 Юни 2013 18:41


Проблемите в ЦСКА продължават. Голяма част от играчите разтрогват договорите си, като почти всички чужденци плюс Пламен Крачунов, Михаил Венков, Спас Делев и Мишел Платини вече напуснаха, като към Венков и Крачунов има интерес от Локомотив (Пловдив), а Делев и Платини най-вероятно ще премине в шампиона Лудогорец. Днес и капитанът на ЦСКА Иван Бандаловски разтрогна, а предвидената за тази вечер контрола на ЦСКА с Черноморец (Бургас) не се състоя. Черни облаци се задават и от Лицензионната комисия на БФС:

Българският футболен съюз излезе с официална позиция относно случващото се в ЦСКА и очакването да бъде ползван лицензът на Нефтохимик:
Правилникът за статута на футболните клубове, допуска преобразуването съгласно действащото законодателство и при спазване на вътрешните актове на БФС.
Според приложимите такива, относно преобразуването,(чл.14, т.3) казва, че "лиценз не може да се прехвърля, защото той предоставя правото на точно определено юридическо лице (ПФК или ФК), на базата на постигнати спортни резултати и изпълнени лицензионни критерии, да участва в съответното футболно първенство – европейски турнири, първенство за „А” група или „Б” група".
Неизпълнението или нарушаването на изискванията при предвидено преобразуване има определени последици относно получаване или отнемане на получен лиценз, а УЕФА осъществява контрол по прилагането на наредбите и решава, дали ПФК да получи лиценз.
Предоставеният от БФС лиценз е обвързан с определен клуб, който се идентифицира като юридическо лице, с всички необходими за това данни - Булстат, име, седалище, размер на капитала и др. и предоставена от него информация за покриване на съответните критерии. Наредбата за лицензиране предвижда, че за лиценз може да кандидатства футболен клуб, съгласно Правилника за статута на ФК и който е бил член на БФС поне 3 години до началото на сезона за който се иска лиценз. Всяка промяна в този срок, нарушаваща състезателното начало, като промяна на седалище, на символите на клуба (име, цветове, емблеми и др.) с цел ползване на тяхната популярност, избягване на плащане на задължения и други), се смята за прекъсване на срока и представлява нарушаване на условията за издаване на лиценз, което води до отказ за издаването му и съответно до неговото отнемане.

РОСЕН СТАНЧЕВ Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
14:00
Новини
12:00
Тенис: Виктория Азаренка - Каролина Плишкова (Internazionali BNL d’Italia, Рим; WTA Premier Mandatory - I четвъртфинал, повторение)
14:00
Тенис: Алисън ван Уитванк - Екатерина Александрова (Hungarian Ladies Open, Будапеща; WTA International - I полуфинал, повторение)