На училище за добри обноски

Неделя, 06 Март 2016 10:55


За първи път у нас деца се учат на добри обноски в специализирана академия. В часовете по етикет и поведение малчуганите се упражняват как да се държат, както в обществото, така и с най-близките си хора. Класовете се провеждат всяка седмица, а учениците са на възраст между 5 и 10 години.

Невена е основател на първата Академия за добри обноски. Тя е юрист по образование, но в последствие открива истинската страст в работата с деца.

НЕВЕНА БАСАРОВА-ДИЧЕВА АКАДЕМИЯ ЗА ДОБРИ ОБНОСКИ:
"Според мен това са едни от най-важните неща – първото впечатление, как се отнасяш с някого, някой как се отнася с теб – това започва с добрите обноски."

Основите на успешната личност се поставят още в най-ранно детство, убедена е Невена. Основна форма на преподаване в академията е игровата.

НЕВЕНА БАСАРОВА-ДИЧЕВА АКАДЕМИЯ ЗА ДОБРИ ОБНОСКИ:
"Общуването, поведението на маса при официална и неофициална обстановка, комуникация с родителите, с възрастните, зачитане на лично пространство. Разиграваме ситуации, да речем, в ресторант – някой е управител, друг – сервитьор, друг е послушното дете, мама, която се кара, друго, което си поръчва правилно и те много се забавляват и лесно запомнят това, което учим."

Макар на съвсем крехка възраст, малките ученици вече впечатляват със знанията си.
ДАРИ, 5г: "Когато се запознаваш с някой, как трябва да говориш – високо или по-тихо. - По-тихо. - А кой подава първи ръка – дамата или кавалерът? - ... Дамата."
ДИМИТИРИЯ, 6г: " Ти знаеш ли когато момиче и момче стоят пред една врата, кой трябва да мине първи през нея? - Кавалерът."
АЛЕКС: "Ако не сме възпитани и другите няма да се държат учтиво с нас. То зависи от нас как се държим с тях."
ВАНЕСА, 4г: "Когато разговаряме с другите хора, важно ли е да бъдем усмихнати? - Да – Защо? - Защото сме щастливи."

репортер ЕМАНУЕЛА ГЕОРГИЕВА оператор ДИМИТЪР ЗЛАТКОВ Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
01:00
"Чипровските килими - една красива приказка" - документален филм
00:30
Тенис: Александра Крунич - Бернарда Пера (Hungarian Grand Prix, Будапеща; WTA 250 - финал и награждаване, повторение)