ДЖАК МИЛЪР ИЗНЕНАДА ГОЛЕМИТЕ В АСЕН, А МАРКЕС УВЕЛИЧИ ПРЕДНИНАТА СИ

Понеделник, 27 Юни 2016 11:20


Австралийският пилот от отбора на Marc VDS – Джак Милър спечели изключителното състезание в Холандия и най-накрая наруши доминацията на големите четири в този спорт – Валентино Роси, Марк Маркес, Хорхе Лоренсо и Дани Педроса – които неизменно печелиха всеки един старт от календара на MotoGP от 2012-та година насам или общо 62 състезания.

Милър е и първият австралиец с победа в най-горния клас след успехите на Кейси Стоунър. Освен това, Джак се превърна в първия победител в състезание от най-високия клас състезавайки се за частен отбор, от победата на Тони Елиас през вече далечната 2006-та а отбора на Грезини.

Така след епичното и легендарно състезание в "Катедралата на скоростта" в Холандия, Марк Маркес се оказа големият печеливш и увеличи аванса си в генералното класиране. Марк вече води с 24 точки пред Хорхе Лоренсо, а Валентино Роси остава 3-ти.

Изключително емоционалният и щастлив пилот, заяви след състезанието, че не знае какво да чувства.

ДЖАК МИЛЪР: - “Много хора ни подценяваха и не вярваха в нас, казваха, че нашият проект не струва, но се надявам тези хора да са се убедили, че грешат! Грешат и тези които казваха, че аз нямам място в този шампионат, и дано са осъзнали, че не съм идиот”, завърши острото си изказване победителят.

РОСЕН СТАНЧЕВ Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
19:30
Новини
17:30
Тенис: Белинда Бенчич - София Кенин (Mallorka Open, Майорка; WTA International - финал, повторение)
19:10
Футбол: Барселона - Атлетико /М/ (Примера Дивисион, сезон 2018/19 - повторение)