Акция "Жълти стотинки"

Неделя, 22 Януари 2017 14:51


Жълтите стотинки често са пренебрегвани. Оказва се обаче, че с рестото от покупки може да се постигнат значими цели - не само материални, но и духовни. Ето как!

 

От години у нас е популярен един маркетингов трик за привличане на клиенти - дадената стока или услуга не струва не кръгла сума, а ".... и 99 стотинки". Повечето от нас рядко чакат рестото от една стотинка.


Винаги имате жълти стотинки в портфейла си? - Да, винаги. - За какво ги използвате най-често? - при плащане
Не винаги - оставям ги повечето ... ако са мили момичетата в магазините, на магазините
1 и 2 стотинки е безсмислено да ценим, но 5-те стотинки остават и за количка


Оказва се обаче, че и 1 и 2 стотинки всъщност могат да са много по-ценни, отколкото предполагаме. Жана Иванова и нейните съмишленици от Сдружение "Съзидание 2012" вече девета година провеждат акция "Жълти стотинки". Идеята е да се събират монети от 1,2 и 5 стотинки и с натрупаната сума да се помогне на детско болнично отделение в страната. Основна роля в акцията играят деца, които усърдно пестят и събират монети през цялата година, за да помогнат на свой връстник да оздравее. Тъй като броенето и сортирането на стотинките е трудоемък процес, в началото организаторите искали да облекчат партньорите си в уедряването на парите.

ЖАНА ИВАНОВА КООРДИНАТОР НА АКЦИЯТА ЗА СОФИЯ
Даже в близките градове им казвахме да ги докарат до София, ние ги носим в Монетния двор - там ги уедряваме, обаче те ни казаха: "А, няма да ни лишавате от това щастие" - защото децата, като броят стотинките, се веселят, си говорят, и си мислят за тези болни дечица, на които ще помогнат. 

Децата,които участват в акцията, стават по-пестеливи и по-милосърдни, подчертава Жана Иванова. Всяка година с дарената сума се купува техника за детско отделение в болница в страната . Каква да е тя, определят лекарите. Дарява се апаратура, а не пари. Избира се най- изгодната оферта, договорят се и отстъпки от фирмите - доставчици

ЖАНА ИВАНОВА КООРДИНАТОР НА АКЦИЯТА ЗА СОФИЯ
И те участват - или не взимат ДДС, или дават нещо допълнително, тоест става всичко по-мащабно, по-красиво и по-леко за болниците

Така че следващият път, когато решите, че жълтите стотинки са непотребни - замислете се - защото нещо малко и на пръв поглед не особено ценно, може да доведе до значителни промени.

  Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
13:30
Новини
12:00
Тенис: Наоми Осака - Каролина Плишкова (Brisbane International, Бризбън; WTA Premier - II полуфинал, повторение)
13:35
"Нациите в Ла Лига: Бразилия" - 3 еп., документална поредица