Започна строежът на съборените къщи в Хитрино

Петък, 19 Май 2017 16:15


В Хитрино, пет месеца след влаковата катастрофа и последвалите взривове, които отнеха живота на 7 души, а десетки пострадаха, започна строителството на съборените къщи. Премиерът Бойко Борисов даде старт на строителните дейности.

 

С изграждането на къщата на Шенай, която загуби съпруга и големия си син в деня на катастрофата с влаковата катастрофа, започна строежа на десет от разрушените къщи в Хитрино. Те се изграждат от Камарата на строителите, безвъзмездно и трябва да бъдат завършени до края на годината. Шенай още си спомня изживения ужас.
 

Шенай Хюсеин: "То никога няма да се забрави това нещо, то беше много страшно, голям ад беше, на никого не го пожелавам да не се случват повече такива неща."


Министър-председателят Бойко Борисов беше категоричен, че властите правят всичко възможно Хитрино да бъде напълно възстановено колкото се може по-бързо въпреки, сложните процедури и многото документална работа.


Бойко Борисов – министър-председател на Република България: "Това е държавата, това са хората, това са местата където владика и мюфтия застават заедно и призовават за мир, за разум, за трудолюбие. Съвсем друго е, тези които имат жертви плаща, но в същото време виждат че ще получат поне имотите си. Ако имаше начин да върнем жертвите цена няма, щяхме да я платиме, но поне да ги подпомогнем.
 

Премиерът обеща помощ и за представителите на малкия бизнес от селото, които и към момента не са получили помощ за възстановяване на обектите си. Борисов заяви, че за тях ще бъдат осигурени средства от дарения. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
14:00
Новини
13:00
Тенис: Коко Вандеуей - Мария Сакари (BNP Paribas Open, Индиън Уелс; WTA Premier Mandatory 2018 - повторение)
14:00
Стоманеният поглед на Клинт Истууд - документален филм