Отвориха движението по бул. "Патриарх Евтимий"

Събота, 17 Юни 2017 16:12


Възстановява се движението по столичния булевард "Патриарх Евтимий", който беше блокиран повече от половин година заради строежа на софийското метро. От утре се връща и движението в една посока по съседния булевард "Васил Левски" в отсечката от НДК до улица "Граф Игнатиев".

От днес трафикът в София ще бъде облекчен в района на кръстовището на „Граф Игнатиев“ и „Патриарх Евтимий“, където се извършваха ремонтни дейности във връзка с изграждането на третия лъч на метрото.

ЕМАНУЕЛА ИВАНОВА: След като 14 месеца беше затворен за движение булевард „Патриарх Евтимий“, от днес по него отново могат да се движат пътни превозни средства, включително тези на градския транспорт.

Някои софиянци посрещнаха новината за отварянето на движението в района с радост, други – сдържано, но всички са единодушни, че метрото е добра придобивка за града.

"С удоволствие и с радост – затрудн яваше ли се тук движението? - Да, много се затрудняваше – А заслужаваше ли си заради това, че сега ще имаме още един лъч на метрото? - Заслужаваше си да."
"За мене, честно казано, е без значение, аз съм предимно с градски транспорт и на мен това много не ми влияе – Ще ползвате ли метро, когато пуснат третия лъч? - Зависи, ако имам път."
"Аз ползвам това и съм супер доволна. И от Фандъкова изобщо. - ще ползвате ли тази линия на метрото? - Непрекъснато го ползвам аз."

Дори живущите в района се радват на оживлението, което се завърна на булевард „Патриарх Евтимий“.

"Защото аз съм свикнала на шум, живея, откакто съм се родила, тука. - А според Вас, когато третият лъч вече минава оттук, това ще облекчи ли трафика? - Разбира се, разбира се, че ще го облекчи, изобщо всичко, което се прави, е много хубаво! - Когато пуснат метрото, ще го ползвате ли? - Разбира се, когато отивам на театър „Зад канала“, ще си го ползвам."

В края на юни предстои да бъде затворен за ремонт и централния булевард „Прага“. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
14:00
Новини
13:40
Тенис: Мария Шарапова - Йелена Остапенко (Internazionali BNL d'Italia, Рим; WTA Premier 5 - II четвъртфинал, повторение)
14:00
Състезанието на живота им - 2 сезон, 3 еп., документална поредица