Активни дори под облаците

Неделя, 18 Юни 2017 14:12


За дванайста поредна година столичани се включиха в спортната инициатива „Живей Активно“. Южният парк в София се изпълни с деца и възрастни, които взеха участие в различните спортни дисциплини. Изявени български спортисти подкрепиха кампанията и призоваха хората да спортуват, за да бъдат здрави и пълноценни.

И тази година организаторите на спортното събитие „Живей Активно“ призоваха хората да избверат своето любимо занимание на открито и да се включат в масовите спортни прояви.

НЕЛИ АНГЕЛОВА ОРГАНИЗАТОР НА „ЖИВЕЙ АКТИВНО“: С много постоянство превърнахме тази идея в най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот.
ВЛАДИМИР НИКОЛОВ ВОЛЕЙБОЛИСТ: Здрав дух живее в здраво тяло и колкото повече се дживим, това ни кара да се чувстваме добре в собственото си тяло, съответно – щастливи.

Тази година в София ще бъдат изградени нови пространства за спорт в градска среда, обеща кметът на София Йорданка Фандъкова.

ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА КМЕТ НА СОФИЯ: Знаете, вече имаме 33 площадки за фитнес на открито, тази година ще направим още 12 на различни паркови пространства в София.

Спортната инициатива се пренесе в Южния парк, където през целия ден ентусиасти играеха волейбол, караха колела и се катереха на специално поставена платформа.

СТЕЛИЯНА: Голяма страст ли е карането на колело? - Да, стърашно. Всички, които не карат колело, ги съветвам да си купят и да опитат.

Сред спортовете имаше и нетрадиционни като ултимейт фризби.

ВЛАДИСЛАВ: Като спорт е много динамичен спорт, всъщност е най-динамичен, защото се бяга навсякъде, постоянно е на високо темпо бягането. Но идеята на ултимейта е социална. Преди всичко хората да се съберат в парка, да поиграят заедно, да има нови приятелства.
СТИЛИЯН: Ти как реши да пробваш този спорт? - Аз като го видях за първи път, ми изглежда доста интересен и забавен и реших да се пробвам и аз щом може. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
14:00
Новини
13:40
Тенис: Мария Шарапова - Йелена Остапенко (Internazionali BNL d'Italia, Рим; WTA Premier 5 - II четвъртфинал, повторение)
14:00
Състезанието на живота им - 2 сезон, 3 еп., документална поредица