В омагьосания кръг на тероризма

Понеделник, 19 Юни 2017 17:06


Няма данни за пострадали българи при снощния инцидент, при който автомобил се вряза в пешеходци в Лондон. Това потвърди посланикът ни във Великобритания Константин Димитров. Според анализатори, атаката е пореден пример за това, че агресията поражда агресия и в бъдеще не са изключени още такива нападения.

Няма пострадали наши сънародници в среднощната атака в Лондон, потвърди първият ни дипломат там.

КОНСТАНТИН ДИМИТРОВ ПОСЛАНИК В ЛОНДОН

Според експерта в сферата на сигурността у нас проф. Николай Радулов, атаката от вчера може да има опасни вторични псоледици.

ПРОФ. НИКОЛАЙ РАДУЛОВ ПРЕПОДАВАТЕЛ ПО СИГУРНОСТ, НБУ: Резултатът от този терористичен акт, въпреки че жертвите са малко, той като че ли е не по-малко опасен, като че ли даже е по-опасен, защото докарва противопоставянето по линия терористичен акт и отвръщане на терористичен акт. А обикновено, когато се отвръща на терористичен акт, не обикновено, а винаги, се отвръща не на терористите, а се насочва силата срещу невинни хора. Това пък създава база на терористите при следващ акт. т.е. създава се едно перпетомобиле на тероризма.

Според Мохд Абуаси от Центъра за близкоизточни изследвания при всяко нападение трябва да се внимава съответния терорист с коя общност се свързва.

Д-Р МОХД АБУАСИ ЦЕНТЪР ЗА БЛИЗКОИЗТОЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ: Омразата ще доведе до омраза и крайностите черпят сили една от другата крайност. Този акт мога да го определя от ислямофобията, която се разпространява в Европа. Хората не делят исляма и мюсюлманите от тези терористи. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
14:00
Новини
13:40
Тенис: Мария Шарапова - Йелена Остапенко (Internazionali BNL d'Italia, Рим; WTA Premier 5 - II четвъртфинал, повторение)
14:00
Състезанието на живота им - 2 сезон, 3 еп., документална поредица