Боби Бобев: Договорът за добросъседство с Македония ще ни сближи и с Албания

Четвъртък, 10 Август 2017 20:07


Договорът за добросъседство с Македония ще повлияе положително и на отношенията ни с Албания, заяви бившият посланик на България в Албания Боби Бобев в предаването „Свободна зона“ по ТВ+. Той изрази увереност, че в скоро време решение ще намери и Косовският проблем.

Боби Бобев, бивш посланик на България в Албания: „Именно албанските политически субекти в Македония държаха на това да се стигне до подписването на добросъседство с България. Албанските политически субекти в Македония включиха тази точка и в т.нар. От медиите около Груевски платформа. Самите албански представители да участват в разговорите с България. Албанците по принцип имат позитивно отношение към българите. Ние сме имали в миналото и точки на противопоставяне кой не ги е имал, но в момента аз мисля, че договорът между България и Македония, едно изглаждане на отношенията между Македония и Албания действа позитивно и в посока на българо-албанските отношения." Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
12:30
Код Спорт - спортно обзорно предаване
12:35
Тенис: Хенри Лааксонен - Пабло Куевас (Skistar Swedish Open, Бостад; 2017 ATP WORLD TOUR 250 - повторение)
12:35
Тенис: Гарбине Мугуруса - Симона Халеп (Western & Southern Open, Синсинати; WTA Premier 5 - финал и награждаване, повторение)