Каракачанов ще иска 90 млн. лв. за ремонт на бойните ни кораби

Неделя, 13 Август 2017 16:06


Да бъдат отпуснати 90 млн. лева в бюджета за догодина за ремонт на бойните ни кораби. За това ще настоява министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той присъства на честването на 138-годишнината на Военноморските ни сили.

Военноморският ни флот се нуждае от спешна модернизация, категоричен бе министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Флотът ни разполага с 6 бойни кораба – две патрулни корвети и четири фрегати.
 

Красимир Каракачанов, министър на отбраната: „Сумата е 90 млн. лева. Но това е сума, която е одобрена от съвета по отбрана, трябва да бъде внесен в министерски съвет от мен. Ще бъде внесена“.
 

Каракачанов призна, че в министерството на отбраната ненужно изтичали пари. Освен това не били регистрирани приходи, за каквито имало възможности, посочвайки като пример военноремонтните заводи „Терем“.
 

Красимир Каракачанов: „Когато покажем, че и ние можем да реализираме печалби за бюджета, с много по-голямо основание, няма кой да ни откаже, ще искаме и увеличението на заплатите“.
 

С колко ще бъдат увеличени заплатите на военнослужещите ще се решава през есента, заяви още Каракачанов. Той също ще настоява в предстоящата модернизация на армията ни да бъдат включени задължително родни държавни и частни фирми от военната промишленост.

Днес Военноморския ни флот отбеляза 138-мата си годишнина, а 17 курсанти от Висшето военноморско училище получиха първото си офицерско звание.

 

кап. I ранг Камен Кукуров, началник на отдел „ Подготовка и използване на силите” към ВМС: „Всяко едно излизане в морето и решаване на поставените задачи, и завръщането на корабите е успешно решаване на задачата и една победа с морето и със себе си дори“.
 

В момента във Военноморския ни флот служат около 4000 души Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
10:30
Новини
07:30
Тенис: SkiStar Swedish Open, Бостад (ATP WORLD TOUR 250 - повторение)
10:00
Футбол: Испания - Швейцария (приятелска среща - повторение)