Ретро стил на колела в село Владая

Неделя, 13 Август 2017 16:27


Центърът на Владая се изпълни с уникални автомобили. Поводът бе вторият поред събор за ретро коли. Участие в изложението взеха над 70 возила от цялата страна. Сред марките имаше огромно разнообразие на модели от началото на 20-ти век.

Дъждът в неделния ден не попречи на ентусиасти от страната да се включат във втория събор на ретро автомобили в село Владая. Обстановката напомни за духа и културата от началото на 20-ти век.

ВЛАДИМИР ДИМИТРОВ ОРГАНИЗАТОР:Всичко идва оттам – желанието да изградиш нещо, да сътвориш нещо, да оставиш нещо след себе си. 01:02 – 01:18 Влагаш труд, знания и средства в това превозно средство и много трудно мога да ви опиша момента, в който я запалите и я изкарате да я карате по улицата.

ЕМАНУЕЛА ИВАНОВА РЕПОРТЕР НА TV+ С едно запалване на ключа и сякаш в миг се озоваваш назад във времето.

Кметът на Владая също е сред любителите на ретро возила.

ТАНЯ ИВАНОВА КМЕТ НА СЕЛО ВЛАДАЯ: Харесвам точно тези, които са от 1930-та година. Наистина ретро автомобили.

Посетителите се снимаха с атрактивните автомобили, а техните шофьори с удоволствие демонстрираха как работят двигателите на машините.

КИРИЛ ИВАНКОВ: 56-та година е колата.  Има вече всякакви в България и майстори за никелиране, и за боядисване, и за всичко има. Така че не е толкова трудно да се направи един автомобил. - колко най-много сте вдигал с тази кола? - Ееее, пазим я, 110.  Всичко се радва, по светофари. Даже като съм без предимство, те спират и ми казват да минавам аз, да видят колата.

За догодина организаторите планират да привлекат още повече колекционери на автомобили от 20-ти век. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
10:30
Новини
07:30
Тенис: SkiStar Swedish Open, Бостад (ATP WORLD TOUR 250 - повторение)
10:00
Футбол: Испания - Швейцария (приятелска среща - повторение)