Театър на трохите

Неделя, 13 Август 2017 17:32


Приготвянето на хляб е терапия, която верига пекарни са създали и предлагат на хора с увреждания вече три години. Занимянията са безплатни и включват запознаване с обредите и обичаите, свързани с хляба, както и самото му замесване. как хлябът ни помага да се чувстваме по-добре вижте в следващия репортаж?

Театър на трохите – така се нарича заниманието за деца и хора с увреждания, което има терапевтичен ефект и е основано от верига пекарни в страната.

САНДРА ТОПАЛСКА „ХЛЕБНИ КЪЩИ“: В началото се рисува в брашно. След това се замесват хлябове, които се превръщат в хлебни скулптури и всъщност тези хлебни скулптури са герои на театъра на трохите. Създаваме истории, разказваме една обща история и изиграваме театъра всъщност с хлебните скулптури.

Всяка седмица тук идват младежи със специални потребности и месят, докато се забавляват.

АНИ: Трудно ли се меси хляб? - Не, за мене не е трудно - Какво се изисква и какво включва подготовката за правене на хляб? - Ами брашно, квас, сол, захар.

АНЖЕЛА ИЛИЕВА ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА МЛАДЕЖИ С УВРЕЖДАНИЯ СОФИЯ: На тях много им харесва, отразява им се много добре, научават много нови неща и затова идваме.

Хлябът е лек за душата, защото събира хората заедно, казва Сандра, която е специалист в правенето на хлебни продукти.

САНДРА ТОПАЛСКА „ХЛЕБНИ КЪЩИ“: Това е един универсален символ на мира, на сплотяването, на общността. И открай време, споделяме хляба, споделяйки нашата общност.

Само в рамките на час всеки, дошъл в хлебната къща, може да усвои основните парвила за правенето на хляб.

ЕМАНУЕЛА ИВАНОВА РЕПОРТЕР НА TV+ Разбираме, че тестото е готово, когато то вече не лепне по пръстите ни.

А вече готовият хляб е задължително да бъде споделен с близки, приятели или дори непознати, важно е така да разменим емоции и мисли. Защото това е мисията на хляба – да сплотява. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
10:30
Новини
07:30
Тенис: SkiStar Swedish Open, Бостад (ATP WORLD TOUR 250 - повторение)
10:00
Футбол: Испания - Швейцария (приятелска среща - повторение)