Здрави преди и след раждането

Неделя, 24 Септември 2017 09:52


Здравословен начин на живот - преди и след раждането. В подкрепа на тази мисия, болница „Св. София“ започва ежемесечни безплатни лекции и беседи за здравословен начин на живот с бъдещите майки. Диляна е на 30 години и чака с нетърпение първото си дете. С изненада установява, че бременността не пречи на ежедневието й.

ДИЛЯНА: "Въпреки че съм в пети месец още свиквам с мисълта и с това какво се случва.“

Диляна стриктно посещава женските консултации, тъй като е убедена , че те са много важни за нея и бебето й. Лекарите уверяват, че тези срещи със специалсиите гарантират до голяма степен благоприятния изход при раждането.

Д-Р ДЕСИСЛАВА ВЪРГУЛЕВА: "Които да обясняват и показват на бъдещите майки всякакви състояния свързани с бременността, не само прегледите, измерванетп на теглото и клиничните аспекти, но да им обясни какво се случва с техния организъм и какво ще се промени."

Най-важното за бъдещите майки е да не се претоварват с информация и да са спокойни. Не трябва да се притесняват как ще изглеждат след раждането и че могат да водят здравословен начин на живот и по време на бременността. А ето и рецептата


  ЛИДИЯ ПЕТКОВА : "За мен три са основните съставки – движение, правилно хранен и спокойствие. Правилен позитивен подход към целия този процес.“

Медиците съветват бременните да имат доверие на своя лекар.

Д-Р ДЕСИСЛАВА ВЪРГУЛЕВА: "Когато се търси повече от един лекар и мнение, те са с различни подходи...става объркване..което не води до нищо добро."

 

репортер СВЕТЛАНА ЕНИКИЕВА оператор КАЛИН ЖИВКОВ Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
16:00
Новини
16:00
Пряко: Тенис: Intrum Stockholm Open, Стокхолм - финал (ATP WORLD TOUR 250)
16:00
Пряко: Тенис: Intrum Stockholm Open, Стокхолм - финал (ATP WORLD TOUR 250)