СЛЕД БРОНЗА И ЗЛАТО ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПО ТАЕКУОНДО

Петък, 06 Октомври 2017 20:24


Даниел Ладжев завоюва злато за страната ни във втория ден от европейското първенство. След като детронира Русия в първа битка, а след това и Босна с 33:9, Ладжев в кат. до 45 кг. се пребори в четвъртфинал, след като елиминира Хърватска с разликата от 21:15. Даниел продължи на полуфинал и с технически нокаут победи предсавителя на Норвегия.

Европейската шампионска титла, Ладжев завоюва в битка с Русия и победи с ярката разлика от 22:12.

След вчерашния успех и бронза, който Християн Богданов завоюва за страната ни, днес България категорично заяви доминацията си след втория ден от Европейското първенство по таекуондо в Будапеща.

Това е втори ден от първенството и втори медал за България!

Днес достойна игра показаха и Димитър Гешев/в кат. -45кг./, който не успя да надделее, над Сърбия, след като в първа битка надделя над Словения. Александра Георгиева/в кат. -37кг./ би Италия, но австийката надделя във втора среща, Ина Синурлийска/кат. – 41кг./ не успя да преодолее Испания първа среща, а Стефан Стаменов /кат.-41кг./ не успя да пребори Хърватска в първа среща.

Първенството продължава до неделя, а в идните дни, в битки предстои да излязат и световният шампион – Александър Джорджев и бронзовият медалист от световното в Египет – Кристиян Златев.

Росен Станчев Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
08:30
България вчера, днес и утре - документална поредица
07:30
Тенис: BRD Bucharest Open, Букурещ - четвъртфинали (WTA International - повторение)
08:00
Тенис: SkiStar Swedish Open, Бостад - четвъртфинали (ATP WORLD TOUR 250 - повторение)