ДЖАНИ ИНФАНТИНО: ВИДЕОТЕХНОЛОГИИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ!

Понеделник, 23 Октомври 2017 20:21


Президентът на Световната федерация по футбол (ФИФА) Джани Инфантино смята, че във всички първенства трябва да бъде въведена видеотехнологията, която помага на съдиите да вземат решения по спорни моменти на терена.
"Не мога да си представя футбола без видеоповторенията. Абсолютно всички шампионати се нуждаят от възможно най-бързото й въвеждане, коментира Инфантино пред вестник Марка. Арбитрите се нуждаят от техническа помощ. Ние от доста време тестваме VAR (видеосистемата за съдиите) и се стараем да я усъвършенстваме, но в момента действително ми е трудно да кажа кога ще бъдем готови да я въведем повсеместно, допълни началникът на световния футбол.
Системата (VAR) беше тествана на Световното клубно първенство през 2016-а година в Япония, а също така и в турнира за Купата на Конфедерациите това лято. В момента видеоповторения в полза на съдиите се използват в първенствата на Германия, Италия, Белгия и Полша.

Росен Станчев Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
03:30
Български надежди - 22 еп., документална поредица за талантливите деца в България
03:15
Тенис: Юлия Гьоргес - Магдалена Рибарикова (WTA Elite Trophy Zhuhai, Джухай; 2017 WTA - повторение)
02:00
Тенис: Бертенс/Ларшон - Барти/Далакуа (BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global, Сингапур; WTA World Tour Finals - повторение)