ПРЕИЗБРАХА РУМЕН СТОИЛОВ ЗА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО САМБО

Петък, 10 Ноември 2017 13:06


Доц. д-р Румен Стоилов получи за четвърти пореден път доверието на страните членки в световната федерация по самбо. Бившият президент на българската централа бе преизбран с огромно мнозинство за първи вицепрезидент на ФИАС на 19-я международен конгрес, който се проведе в Сочи.

На прякото гласуване своя положителен вот за българина дадоха почти всички от общо 93-мата присъстващи представители на отделните страни. Българският делегат бе в конкуренцията на още 17 души, които кандидатстваха за престижния пост.

Президент на FIAS остава Василий Шестаков, който заема поста от 2009 година.
19-я Международен конгрес на FIAS се проведе непосредствено преди старта на Световното първенство по самбо за мъже и жени в Сочи, Русия.

Днес е първият ден от шампионата на планетата, като на тепиха ще излязат двама от най-титулованите ни самбисти.

Петкратният световен шампион Марко Косев ще се бори в своята категория 57 кг. , а призово класиране са очаква и от многократния медалист от световни и европейски първенства Мартин Иванов в кат. -68 кг. , който има тежката задача да стигне до медалите с 40 противници в своята категория.

Росен Станчев Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
03:30
Български надежди - 22 еп., документална поредица за талантливите деца в България
03:15
Тенис: Юлия Гьоргес - Магдалена Рибарикова (WTA Elite Trophy Zhuhai, Джухай; 2017 WTA - повторение)
02:00
Тенис: Бертенс/Ларшон - Барти/Далакуа (BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global, Сингапур; WTA World Tour Finals - повторение)