Йоан Матев остава в ареста

Вторник, 14 Ноември 2017 17:40


Йоан Матев, който е обвинен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина остава в ареста. Решението на Софийски апелативен съд е окончателно.

 Законността за задържането и максималният срок за него бяха основният спор в съда. Магистратите подкрепиха тезата на прокуратурата, че разследващите са събрали достатъчно доказателства и че упреците към работата им по делото - са неоснователни. Освен това според САС не е изтекъл законовият срок за задържането на Йоан Матев в ареста, който е половина. Припомняме, че миналата седмица СГС определи по-лека мярка – подписка на Матев с аргумента, че той е повече от 8 месеца в ареста. А при възможно наказание до 12 месеца, без внесен обвинителен акт в съда, това е максимумът. Друг аргумент Матев да остане в ареста е,че според съдиите може да се укрие и че има достатъчно обоснование да е съпричастен към престъплението.

Защитата оспори в съдебна зала обвинителния акт и обвини медиите, че манипулирали общественото мнение.

Ако бъде признат за виновен Матев може да получи от 5 до 12 години затвор. Размерът на наказанието е съобразен с факта, че обвиняемият е бил непълнолетен по време на деянието Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
16:30
Новини
16:20
Тенис: Анет Контавейт - Онс Джабер (VTB Kremlin Cup, Москва; WTA Premier - I четвъртфинал, повторение)
16:00
Мото: 51-во издание на Гран при на Макао по мотоциклетизъм (повторение)