В МЪЖКИЯ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ПО БАСКЕТБОЛ ЩЕ ОЧАКВАТ ДО ПОСЛЕДНО АЛЕКСАНДЪР ВЕЗЕНКОВ

Вторник, 21 Ноември 2017 17:17


В мъжкия национален отбор на България по баскетбол ще очакват до последно Александър Везенков да се присъедини към тима за предстоящите световни квалификации срещу Финландия и Исландия. България започва участието си на 24 ноември в 19.00 часа в "Арена Ботевград". Три дни по-късно тимът ни гостува на Исландия. Третият отбор в групата е Чехия.

За тези двубои от състава ще отсъства американецът с български паспорт Дий Бост, който в момента носи екипа на Жалгирис. Везенков и Бост играят в тимове от Евролигата и все още няма яснота по спора между нея и ФИБА затова дали играчите, участващи в най-престижния клубен турнир по баскетбол в Европа, ще могат да играят и за националните си отбори.
''Имаме своите шансове. Няма да ни бъде лесно, но се надявам да продължим напред в квалификациите. Сега ситуацията е по-различна и малко неудобна, но за мен тези съперници не са слаби. Тези два мача не са решаващи, квалификациите едва сега започват. Разполагаме с основно ядро от играчи. Надявам се баскетболистите да са здрави през годината, тъй като това е само първият игрови прозорец. Имаме шансове, но всичко зависи от това как ще изиграем мачовете си. Надявам се да се представим добре и да побеждаваме.'' - сподели селекционера на националния отбор по баскетбол Любомир Минчев. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
06:00
"Светът на Ла Лига" - 15 еп. документална поредица
06:00
Тенис: София Кенин – Саманта Стосър (Guangzhou Open, Гуанджоу; WTA International - финал и награждаване, повторение)
06:00
Футбол: Барселона - Майорка (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)