А.Пионтковский:Кандидатурата на Путин за президент- ход да бъде пожизнен президент

Сряда, 06 Декември 2017 20:42


Кандидатурата на Владимир Путин за президент е ход да бъде пожизнен президент. Това заяви в предаването „Свободна зона“ Андрей Пионтковский в разговор по телефона. Пионтковский е един от експертите, разработили критериите за налагане индивидуални санкции против руски олигарси и чиновници. Той коментира и закона за конфискация на незаконно придобивано имущество и пране на пари от приближени на Путин.

 

АНДРЕЙ ПИОНТКОВСКИЙ, УЧЕН И ПУБЛИЦИСТ

"Това е класически ход от многото ходове на концепцията Путин да бъде пожизнен президент. Диктатор от такъв тип никога не напуска властта чрез избори. Той е в ситуация, при която това може да стане с революция или с преврат. Путин прекрасно знае, че ако не е на власт той ще загуби и свободата си.

За първи път по новия закон, приет през август, беше даден период от 180 дни, за да може финансовото министерство да изготви списъци на хора от близкия кръг около Путин, които ще бъдат обявени на 2 февруари догодина. Същината на тази идея е да бъде дадена възможност за конфискация на незаконно придобивано имущество и пране на пари от страна на приближени на Путин, олигарси в Русия и чужбина". Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
15:30
Новини
14:00
Тенис: Бертенс/Ларшон - Барти/Далакуа (BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global, Сингапур; WTA World Tour Finals - повторение)
14:00
Тенис: Симона Халеп - Ирина Камелия Бегу (Shenzhen Open, Шенджен; WTA International 2018 - I полуфинал, повторение)