КРАЛЕВ ПОСОЧИ ПРИОРИТЕТИТЕ В СПОРТА ПО ВРЕМЕ НА БЪЛГАРСКОТО ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО

Четвъртък, 07 Декември 2017 20:50


Министърът на младежта и спорта представи в Благоевград приоритетите на Българското председателство на съвета на Европейския Съюз в сектор Спорт. Красен Кралев посочи, че страната ни ще съдейства за решаване на проблемите около календарите на Световната баскетболна федерация и Евролигата, които сега не са съгласувани един с друг.

КРАСЕН КРАЛЕВ - МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА: - "И се надявам по време на нашето председателство да се направят най-сериозните дискусии да се вземе най-сериозното решение:.

В Благоевград Красен Кралев заяви още, че през следващата година държавата ще продължи усилията си да модернизира футболните стадиони у нас.

КРАСЕН КРАЛЕВ - МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА: -"Гледаме първо да решим проблема с тези стадиони, в които не може да се играе футбол, в смисъл няма добри терени, нямат осветление".

Тази година вече сме изчерпали вече тези проблемните стадиони, вече може през следващата година да мислим да помагаме и да довършваме там, където има нужда с козирки, седалки повече и т.н.
Министър Кралев взе отношение и по санкцията, която Международния олимпийски комитет наложи на Русия.КРАСЕН КРАЛЕВ - МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА: -"Едно справедливо решение на този етап".

По горещата тема за базите на ЦСКА Красен Кралев отказа да говори, като заяви цитирам: -"Абе в Благоевград сме, стига с тез бази на ЦСКА, вас какво ви интересува базата на ЦСКА в Благоевград".

Кои ще са кандидатите за базите на ЦСКА трябва да стане ясно в понеделник, когато е крайният срок за подаване на документи за участие в конкурса.

Росен Станчев Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
08:30
Състезанието на живота им - 1 сезон, 5 еп., документална поредица
08:00
Тенис: VTB Kremlin Cup, Москва - полуфинали (WTA Premier - повторение)
05:00
Тенис: BGL BNP Paribas Luxembourg Open, Люксембург (WTA International - полуфинали, повторение)