ТАМПА БЕЙ УДАРИ КЪЛЪМБЪС С 5:0 И ОСТАНА НАЧЕЛО НА ИЗТОЧНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ В НХЛ

Понеделник, 01 Януари 2018 12:34


Тайлър Джонсън вкара два гола, а Андрей Василевски спря 21 удара в деветия шътаут в кариерата си при победата на Тампа Бей над Кълъмбъс с 5:0 в мач от новогодишната програма на НХЛ. Това остави Светкавиците начело на Източната конференция и лигата като цяло с актив от 58 точки.
Джонсън се разписа на два пъти във втората третина и продължи серията си от точки до 12 мача, с което изравни най-доброто постижение през сезона до този момент. Той има осем гола и десет асистенции в тази серия, която помогна на Тампа Бей да преодолее слаб старт срещу Кълъмбъс. Светкавиците направиха това с четири гола за 7:23 минути във втората част.
Никита Кучеров бе един от голмайсторите за Тампа, с което оглави листата на реализаторите в лигата с 25 шайби. Стивън Стамкос и Кори Конахър също се разписаха за Светкавиците, а Брейдън Пойнт, Михаил Сергачов и Виктор Хедман завършиха мача с по две асистенции.
Кълъмбъс остана трети в Столичната дивизия с 47 точки и води с цели шест пред шампиона Питсбърг, който отстъпи с 1:4 на Детройт. 
РОСЕН СТАНЧЕВ


 Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
10:30
Новини
07:30
Тенис: SkiStar Swedish Open, Бостад (ATP WORLD TOUR 250 - повторение)
10:00
Футбол: Испания - Швейцария (приятелска среща - повторение)