НОВИЯТ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ ПОБЕДИ БЕРОЕ. ЛЮБО МИНЧЕВ ИЗГОНЕН ЗА ОСТРИ РЕАКЦИИ

Неделя, 07 Януари 2018 11:47


Левски Лукойл записа първа победа, след като компанията стана спонсор на тима. Сините победиха като гост Берое с 81:74 точки, а треньорът на домакините Любо Минчев бе изгонен за остри реакции. Рилски спортист победи като гост Спартак (Плевен) със 105:89 и след 13-ия кръг остава лидер в НБЛ - мъже.

КОНСТАНТИН ПАПАЗОВ - СТАРШИ ТРЕНЬОР НА БК.ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

- "Добре, че Любомир Минчев го изгониха толкова късно, защото без него те свалиха резултата. Отборът му се мобилизира тогава. Имаме още много работа за вършене. Когато има отбор с толкова дълга ротация, при всички случаи има нарушаване на синхрона. Ще работим, но това е пътят". 
- "Тези играчи са много добри, всеки от тях трябва да бъде на терена и да получи това, което заслужава. Имаше много добри моменти, но и много грешки. Накрая беше много трудно с нисък състав, освободен психически и без Минчев отборът на Берое показа характер. Затова този отбор напредна толкова през годините, защото показва характер. Неговото излизане трябваше да се отрази обратно - да мотивира нас повече и да бъдем по-концентрирани. Трябва много работа. Не съм доволен от последната част, но това ми дава възможност при победа да бъда взискателен. Това със сигурност беше най-трудният мач на Левски".
 
ЛЮБОМИР МИНЧЕВ - СТАРШИ ТРЕНЬОР НА БК. БЕРОЕ
- "Изгониха ме защото първо ми свириха техническо, а после още едно зад гърба ми и даже не разбрах защо. Отидох до масата за да кажа, че не мен трябва да накажат и да ме гонят, а да накажат съдията в този мач. Ако знаех, че изгонването ми ще окаже такова положително вличние на отбора щях по-рано да направя нещо та да ме изгонят още в началото. Този Левски не е моят Левски, в който съм израсъл и оставил най-хубавите си години. Този Левски е нов от 2014 година, защото истинския сега има само юноши и не е представен в НБЛ. Дано Лукойл по-скоро се заеме да инвестира в този истинския Левски и да върне славното му монало, а не нещата в баскетбола да стават както във футбола с ЦСКА."
 
ЕТО И ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕТО В НБЛ - МЪЖЕ:
Спартак (Плевен) - Рилски спортист (Самоков) - 89:105
Берое (Стара Загора) - Левски Лукойл - 74:81
Академик Бултекс (Плевен) - Балкан (Ботевград) - 80:70
Черно море Тича (Варна) - Академик - 101:70

Временно класиране:
1. Рилски спортист 21 точки
2. Левски Лукойл 20 точки
3. Академик 19 точки
4. Балкан 19 точки
5. Академик Бултекс 19 точки
6. Берое 16 точки
7. Черно море Тича 16 точки
8. Ямбол 14 точки
9. Спартак Плевен 12 точки
 
РОСЕН СТАНЧЕВ


 Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
13:30
Новини
11:30
Тенис: Аля Томлянович - Сайсай Женг (Zhengzhou Open, Чънджоу; WTA Premier - II четвъртфинал, повторение)
12:00
Футбол: Барселона - Майорка (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)