ТАЕКУОНДИСТИТЕ СЕ ЗАВЪРНАХА СЛЕД СТРАХОТНИЯ УСПЕХ В ЕГИПЕТ

Понеделник, 26 Февруари 2018 21:28


Невероятен успех и за тримата ни национални състезатели по таекуондо, които повече от достойно представиха страната ни на най-престижния турнир по таекуондо с ранг G2. Турнирът се проведе в Алексанрия, Египет и е най-рангкинговия турнир преди Гран При.

Два златни и един бронзов медал завоюваха нашите бойци, след като премериха сили с най- силните в таекуондисти света. Уникална игра и невероятен боен дух показаха Калоян Бинев, Владимир Далаклиев и Митко Джорджев. Златните отличия на Калоян и Влади ги направи сигурни участници в сериите на Гран При, и им дава сериозни заявки за предстоящите олимпийски игри.

Калоян Бинев в кат. до 63кг. показа световна класа в боя и по пътя към златото елиминира вицеолипийски, световен и вицесветовни шампиони. В първата си среща Кало отстрани представителя на Саудитска Арабия с 16:10, след което се срещна с германец, който също нямаше шанс пред нашето момче. В третата среща световният шампион от Белгия – Жуад Ачаб също бе неутрализиран и загуби от Бинев с 13:15. На полуфинала Калоян игра със старият му съперник вицесветовният шампион Симоне Кресчензи, който Калоян не пожали и отстрани по пътя към финала. Там младият Бинев влезе в бой срещу олимпиеца от Казахстан – Серикбайе и го победи с безапелационното 23:7.

Медалистът от Световното в Корея през 2017г. Владимир Далаклиев премина през 4 срещи до златото. В първата той категорично показа своето превъзходство срещу представителя ня Ирак, като го победи с 11:3. Още по-голяма разлика в резултата Влади направи срещу втория си противник , който бе елиминиран с 24:8. На полуфинала, Влади победи Самба Нанг от Мали, което го изпрати директо на финал, където дори и световният шампион от Италия- Давиде Спиноза не можа да надделее над нашето момче. С 9 :7 Далаклиев победи протевника си в кат. до 68кг. спечели златото за България.

В същата категория Митко Джорджев премина през представителя на Египет в първа среща и спечели с 14:7. Тази победа го изпрати при вицесветовният шампион Мохамед Кетби, който Митко победи с 17:15. Лоша травма на коляното на Джордев наложи спирането на мача в третата среща срещу Давиде Спиноза, по пътя към полуфинала. Така Митко грабна бронза и застана 2 стъпала по-надолу от Влади на почетната стълбичка. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
18:00
Новото познание: Символите на Египет - врата към други светове - ток шоу за наука, мистика и конспиративни теории
17:20
Тенис: Елина Свитолина - Каролина Плишкова (BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global, Сингапур; WTA Finals - повторение)
17:30
Код Спорт - спортно обзорно предаване (повторение)