Протест пред министерски съвет заради скандала с ЧЕЗ

Сряда, 07 Март 2018 16:13


Стотици се събраха на протест пред Министерския съвет заради скандала с ЧЕЗ. Организатори бяха БСП и партия „Възраждане“. Социалистите настояват да бъде проверен произходът на средствата, с които "Инерком " ще купи електроразпределителното дружество. Близо час преди началото на протеста автобуси от Пловдив,Видин,Дупница и Благоевград докараха симпатизанти на БСП пред сградата на Министерския съвет. Участниците в протеста скандираха "оставка" и "мафия".
 Корнелия Нинова:  "Г-н Борисов народа излезе на улицата и всеки ден си казва си думата,а тя е оставка.Искаме да си вземем България от паралелната държава наречена Бойко Борисов.
Елена Йончева заяви ,че хората са тук за да изразят своето омерзение и отчаяние от политиката на ГЕРБ.
Протестиращите се обявиха против сделката за ЧЕЗ, корупцията и икономическата дестабилизация.
 Силвия Черганска :Искам да попитам премиера три въпроса: Защо разпродаде държавата на концесия...Защо младите хора избягаха от страната.
Протестиращите настояват за оставката на правителството и призоваха премиера Бойко БОрисов да говори пред тях.
Иван Савов:Гражданската ни позоция е такава ,че така повече не може ,необходима е промяна .
Протестиращите се опитаха да връчат на премиера оставка, която предварително бяха подготвили от негово име, но полицията ги отблъсна.
Междувременно стана ясно,че "Инерком" има девет месеца, за да плати по сделката. В противен случай чешката компания ще усвои банковата гаранция от 5 милиона евро. Дори тя да се съгласи българската държава да участва, евентуална промяна в договора ще е дълъг процес, увери говорителят на ЧЕЗ. Преговорите ще продължат до петък. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
18:00
Новото познание: Символите на Египет - врата към други светове - ток шоу за наука, мистика и конспиративни теории
17:20
Тенис: Елина Свитолина - Каролина Плишкова (BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global, Сингапур; WTA Finals - повторение)
17:30
Код Спорт - спортно обзорно предаване (повторение)