Четири жертви на пожар в Средец

Четвъртък, 08 Март 2018 20:09


Четири жертви след пожар в къща в Средец. Баща и две деца изгоряха в дома си, късно снощи. Около обед във военната болница във Варна от тежките изгаряния е починала и майката, в тежко състояние с близо 90% изгаряния е и трето дете. Единственият оцелял от жестокия пожар е 8-годишно момченце. Огънят пламва около 22 часа вечерта, в къщата на Антон и Ана и четирите им деца. Пожарът за минути обхваща единствената стая, в която са живеели многодетното семейство. В пламъците загива 37-годишния Антон и две от децата му.
 
Гергана - Едното момче влезе изкара едното дете а другото майката. Тя беше изгоряла, тръгна за третото дете, обаче тя беше изгоряла цялата. За третото дете не можахме да го спасим, защото пламъка беше ужасен.
 
Цветелина Рандева – говорител на ОД на МВР Бургас – Бащата работещ като дървосекач е оставил своята бензинова резачка в близост до печка с твърдо гориво. В резултат на което обаче тя в резултат от високата температура се е подпалила и взривила, което е допринесло всъщност до разпространение на пожара толкова бързо, като от пожара непосредствено на място са намерени обгорени телата на бащата и две деца.
 
Майката с други две момчета са откарани незабавно към клиниката за изгаряния във Варна. Жителите на ромската махала днес разказаха че полицията и линейката идват първи. Те обаче хвърлиха вината върху пожарната, която по думите им закъсняла фатално.
 
Неда Илиева - Един час имаха закъснение пожарната и нямаха вода! Вода нямаха! Цялата махала с маркучи пръскаха да изгасят комшиите. Страшна работа беше, страшна работа.
 
Гергана - Пожарната беше тука без вода и викаме пожарна пускай водата, той ми вика маркуча се пукна. Той като беше пукнат маркуча защо е дошъл тука да бръмчи този трактор тука. Хората изгоряха като пилета.
 
В обедните часове в реанимацията на военната болница във Варна от тежките изгаряния е починала и майката Анка. С 88% изгаряния е другото дете на семейството, за което лекарите не дават надежда да бъде стабилизиран. Единствен оцелял е 8-годишният Мильо.
 
Иван Жабов – кмет на Община Средец – Изключително голяма трагедия за нашия град. Нашия град не помни такъв случай с опожарена къща с толкова жертви. Помагаме с каквото можем на роднините на загиналите, ако трябват повече парични средства, ако се наложи ще извикаме извънредна сесия за да се гласува от общинския съвет да се даде субсидия от общинския бюджет. 
 
От регионалната служба по пожарна и аварийна безопастност отрекоха обвиненията на съседите на загиналото семейство. Два противопожарни автомобила са се отзовали на мястото на пожара. По случая е назначена вътрешна проверка.

 

  Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
18:00
Новото познание: Символите на Египет - врата към други светове - ток шоу за наука, мистика и конспиративни теории
17:20
Тенис: Елина Свитолина - Каролина Плишкова (BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global, Сингапур; WTA Finals - повторение)
17:30
Код Спорт - спортно обзорно предаване (повторение)