Сбъдната мечта

Неделя, 15 Април 2018 17:50


Преди месеци ви разказахме историята на 15- годишния Пресиан от Велико Търново, който се бори с тежка мускулна дистрофия. Всеки ден, майка му Анета изминаваше пеша по четири километра бутайки инвалидната му количка, за да го заведе на училище. Преди няколко дни семейството сбъдна мечтата си и вече има ново жилище, а учителите посещават момчето у дома. Преди няколко месеца открихме Анета и двете й деца в малка стая в покрайнините на Велико Търново. Дотам колите стигат трудно, а градски транспорт няма . Тъй като 15-годишният Пресиан от години се бори с тежката диагноза мускулна дистрофия, жената всеки ден буташе инвалидната количка на сина си с километри, за да може той да посещава училище.

Анета от години кандидатства за общинско жилище. В началото на 2018 чудото се случило.

Анета Янева: „Изчака се толко време мина комисията и преди няколко дни си взехме документите!“
Историята на семейството трогна десетки, като строителиня предприемач Милен Ангелов, който безвъзмездно направи новия им дом по-приветлив и добър за живеене.

Милен Ангелов – строителен предприемач „Постарахме се на първо четене да освежим жилището и да подсигурим най- необходимото, сменихме счупените дограми, стените освежихме някои ел. уреди. Израсъл само с мама и знам как сме се чувствали и това ме кара сега да помагам на хора в нужда.!“

Анета Янева „Аз искам да му кажа, че съм му много благодарна, благодарността няма да ми стигне да се отблагодаря“ „

 

Пресиан „„Въпрос: Какво искаш да кажеш ти на Милен? – Че много му благодаря. Аз не съм се отказал от мечтата си да стана фризьори да помагам на мама и на брат ми.!“
 

Днес Ани и двете й деца са щастливи и казват, че отново вярват в доброто и се надяват хората като Милен Ангелов да са все повече.

 

репортер МИРЕЛА ДОНЧЕВА оператор ВЕСЕЛИН МИНЧЕВ Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
14:30
Новини
14:00
Тенис: Андреа Петкович - Аманда Анисимова (Miami Open, Маями; WTA Premier Mandatory - повторение)
14:00
Тенис: Дона Векич - Кики Бертенс (St. Petersburg Ladies Trophy, Санкт Петербург; WTA Premier - финал, повторение)