Валери Симеонов представи законодателните инициативи на НФСБ пред ПГ на „Воля“

Сряда, 16 Май 2018 16:34


Вицепремиерът Валери Симеонов представи законодателните инициативи на Националния фронт за спасение на България пред парламентарната група на „Воля“. След срещата Симеонов обясни, че е получил принципна подкрепа от партията на Веселин Марешки. От „Воля“ уточниха, че не подкрепят предлаганите промени в Закона за здравето, както и имат различни мнения по част от предлаганите мерки за хазарта.

За момента идеята на Валери Симеонов за налагане на 20% ДДС върху хазарта не присъства в подготвените от него промени в Закона. Вицепремиерът обаче е готов да подкрепи всеки данък, с който ще бъде обложен хазарта.

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ВИЦЕПРЕМИЕР
 "Съпротивата беше очаквана. Сигурен съм, че колегите от парламентарните групи в Народното събрание, които изразиха вече своята подкрепа за този законопрект са очаквали тази съпротива. Би трябвало да са я поставили предварително в разчетите и след като категорично казаха, че ще подкрепят Закона за хазарта, очаквам това да стане."

Симеонов коментира и петицията срещу закона, която е под надслов "Не посягайте на мечтите на хората".
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ВИЦЕПРЕМИЕР
 „Това ми звучи като стадо акули, които призовават: "Не посягайте върху мечтите на малките рибки."

От „Воля“ нямат съмнение, че хазарта е цитирам „вреден и развращава.“ Но имат и някои различия с колегите си от Националния фронт за спасение на България. Според Веселин Марешки рекламата за хазарта не трябва да се забранява. Вместо това те искат да се създаде специален фонд в подкрепа на даровити българи.

ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ „ВОЛЯ“
 „Идеята е, че 10% от всяка получена сума при получателя, получателят да е длъжен да я предаде на този фонд, който ще се занимава с дарения за даровити българи и за показване на добрите практики като противовес на лошите практики от хазарта.“

Миналата седмица предложението на вицепремиера Симеонов за ограничаване на рекламата на различни хазартни игри срещна подкрепата на ГЕРБ и БСП. Срещу идеята обаче се обявиха десетки организации, сред които са Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори, както и Футболния съюз.

 

репортер СИЛВИЯ ИЧЕВА оператор МИНЧО МИНЧЕВ Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
00:00
Железници в беда - I част, документална поредица
00:00
Тенис: Miami Open, Маями (WTA Premier Mandatory - финал, повторение)