ГЕРБ и БСП в спор заради транспортния бранш

Сряда, 16 Май 2018 16:37


Депутатите от ГЕРБ и БСП отново в словесна битка заради транспортния бранш. В началото на заседанието червените поискаха премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента, за да обясни какво е свършило българското правителство до момента, за да защити българските превозвачи. А по-късно председателят на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер се изненада от позицията на социалистите, които в Европарламента подкрепяли пакета „Макрон“, а в България – не.

ЕНП ще подкрепи предложенията на ГЕРБ по пакета за мобилност, увери председателят на групата на партията в Европейския парламент Манфред Вебер.

 МАНФРЕД ВЕБЕР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЕНП В ЕП
 "Ние искаме да има конкуренция, защитаваме компаниите и техните работни места. Това, което силно ме изненадва, е позицията на социалистите. На европейско ниво именно социалдемократите и социалистите са тази група, която най-много пледира за въвеждането на по-високи социални стандарти. Българските социалисти не могат в Европейския парламент да се застъпват за по-високи социални стандарти, а в България да противодействат именно на това."

По-рано БСП и ГЕРБ влязоха в остър спор заради пакета за „Мобилност“.

ДИМИТЪР ДЕНЧЕВ БСП
 „Подобно предложение не е нещо повече от добре прикрит протекционизъм, който разделя Европа и правителството отдавна трябваше да търси общата позиция на засегнатите страни от предложенията в пакета за „Мобилност“, а не по познатият ни пожарникарски начин, да се разтича в последната секунда. Но, какво пък, цената на един бранш сигурно си струва, когато Меркел каже историческото: "Браво, Бойко".“

СТАНИСЛАВ ИВАНОВ ГЕРБ
 „Какво е загубило, уважаеми дами и господа? Кога вие влязохте в тази тема? Това ми е основният въпрос към вас. Преди една седмица влязохте в тази тема и експлоатирате тази тема, защото в момента ви е изгодно. Питам ви уважаеми господа – вие помагате ли в момента на българския транспортен или не? На внушението, че утре ще има протести, искам да ви кажа, че утре няма да има протести. Утре ще има шествие мирно, което ще бъде в подкрепа на българското правителство“.

 

репортер СИЛВИЯ ИЧЕВА оператор МИНЧО МИНЧЕВ Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
00:00
Железници в беда - I част, документална поредица
00:00
Тенис: Miami Open, Маями (WTA Premier Mandatory - финал, повторение)