ПП "Воля" иска оставката на министъра на отбраната заради инцидента на авиобаза "К

Сряда, 13 Юни 2018 15:44


Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки поиска оставката на военния министър Красимир Каракачанов, заради инцидента на авиобаза "Крумово". От партията ще сезират прокуратурата - за бездействие или несвършена работа. Междувременно Волен Сидеров от групата на Обединените патриоти заяви, че не трябва да се използват такива трагични случаи, за да се искат оставки.

Министерството на отбраната трябва да понесе отговорност за инцидента на авиобаза „Крумово“, убеден е лидерът на „Воля“ Веселин Марешки. Той недоумява как няма пари за обучение на пилотите, а са отделени 6 милиарда лева за самолети.

 ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ „ВОЛЯ“
 „Назначаваме сульо и пульо за министър на отбраната – абсолютни безхаберници и после хората ходят на сигурна смърт. Всеки един пилот, който няма възможност да си направи подготовката, той също трябва да пие хапчета от Каракачановите, за да забравим всички в какъв свят живеем.“

Като опит за привличане на вниманието определи исканата от „Воля“ оставка председателят на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров.

 ВОЛЕН СИДЕРОВ ОП
 „Всяка една оставка означава разтурване на голямата коалиция с ГЕРБ – управляващата коалиция. Така че, ако това търси и цели г-н Марешки, той трябва да каже следващото – след А да каже и Б – иска нови избори, разчита, че ще вземе примерно тук 120 депутати и ще управлява или пък ще бъде с 50 човека група.“

Веселин Марешки посочи още, че от партията му няма да подкрепят вота на недоверие, който левицата ще внесе по тема „Сигурност“.

репортер СИЛВИЯ ИЧЕВА оператор ТОНИ ТОНЕВ Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
17:30
Новини
13:00
Тенис: Miami Open, Маями (WTA Premier Mandatory - повторение)
16:00
Футбол: Атлетик /Б/ - Атлетико /М/ (Примера Дивисион, сезон 2018/19 - повторение)