ТУРСУНОВ ПОМАГА НА МЛАДИТЕ БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИ

Сряда, 11 Юли 2018 15:59


Бившият номер 20 в световната ранглиста Дмитрий Турсунов участва в подготовката на националите на България до 14 и 16 г. за Европейските първенства. Лагерът се провежда тази седмица на националния тенис център в София.

"Юношеският тенис е първата крачка и не означава задължително професионална кариера. Може да си много добър като юноша, но от значение колко се трудиш, колко зор си даваш, дали всеки ден напредваш. Може би гледаме следващия Григор или Дмитрий Турсунов, а може би не е. Няма как да знаем какъв е потенциалът на тези деца, но очевидно, че са добри, най-добрите за възрастта си в България. Тяхната работа е да стават по-добри, а нашата работа като треньори е да им помогнем с каквото можем."

В подготовката заедно с Турсунов, който в момента е треньор на световната 32 Арина Сабаленка, участва и Николай Ганчев, основател на тенис академия в САЩ. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
18:00
Новото познание: Символите на Египет - врата към други светове - ток шоу за наука, мистика и конспиративни теории
17:20
Тенис: Елина Свитолина - Каролина Плишкова (BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global, Сингапур; WTA Finals - повторение)
17:30
Код Спорт - спортно обзорно предаване (повторение)