Деца в болница след къпане на южния плаж в Обзор

Сряда, 11 Юли 2018 19:59


Деца се озоваха в болница след къпанe на южния плаж в Обзор. Момиченцата на възраст под 3 годинки, са настанени в инфекциозната болница във Варна и в момента са на системи. Според техните родители, заразата е причинена от изляти фекални води от заведение - в морето. Местните обаче отричат. Случаят предизвика незабавни проверки на място. Здравка е от Казанлък. Дошла на почивка със семейството си в обзор. Вместо на плажа обаче жената е в болница, с двегодишната си дъщеричка. Според нея, заради фекални води изливани няколко дни подред от крайбрежно заведение в морето.
 

Зравка Гергова – Казанлък: Водата беше много мътна, миришене на фекалии … отдолу под налягане все едно се изтреля нещо, излязоха едни бурни балони, такива бели, след което водата стана мътна и замириса отново на фекалии. Ние вече се сетихме, че там нещо се случва. Децата бяха за съжаление във водата./
 

Ден по-късно дъщеричката на здравка се влошава, домашните лекове не помагат и се стига до болница.
 

Зравка Гергова: В безпомощно състояние дете толкова малко да повръща, да има разстройство е наистина нещо ужасно. Нито вода може да поеме, нито храна, по никакъв начин не можехме да овладеем състоянието, наистина ужасно…
 

В същата стая, на системи лежи и друго малко момиченце, от пловдив. Било на същия плаж. С него е баба му, защото другите му роднини са болни.

Веселина Комксийска: Отидохме в денонощната аптека. Там аптекарката се оплака, че половината деца в Обзор са така. И тогава вече свързах, че всичко идва от фекалиите в морето.
 

Лекарите не се наемат да кажат какво е причинило инфекцията, но са категорични, че има такава. Изчакват резултатите от изследванията на децата. Днес проверка на място направиха от басейнова дирекция и регионалната здравна инспекция в бургас.

Анна Желязкова – гл. Експерт по заустване на водите към риосв бургас: В момента не вали дъжд и през водосборното дере не протичат никакви води. То е абсолютно сухо. На плажа също няма изтичане на води, нито дъждовни , нито други./ Водите от заведението са включени в градската канализация на обзор.


А самото завение е с одобрена вик схема от главния архитект на общината. Собственикът на заведението е и концесионер на плажа.
 

Сергей Иванов – концесионер на южен плаж – Обзор: Има проблем с деретата. Като завали дъжд отгоре калта слиза мръсна вода и стават жълти петна в морето. Но това е при всеки дъжд.


Анкета

- Понамирисва. Не знам какво се случва, но нещо с канализацията не е наред.

- Не знам. Говорих със спасителчето и той каза че е един от най-чистите плажове тук.


Резултатите от микробиологичните проби на водата се очаква да излязат до дни.

 

  Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
17:30
Новини
13:00
Тенис: Miami Open, Маями (WTA Premier Mandatory - повторение)
16:00
Футбол: Атлетик /Б/ - Атлетико /М/ (Примера Дивисион, сезон 2018/19 - повторение)