Масови проверки в страната за незаконен добив на дървесина

Четвъртък, 12 Юли 2018 10:58


Масови проверки за незаконен добив на дървесина правят инпектори от горските стопанста в цялата страна. Те следят за наличие на електронни билети за превоз и задължителните - контролна марка и уникален идентификационен номер. Снежана Любенова работи по темата. 

Инспектори от Югозападното държавно предприятие правят изненадваща проверка на този камион, превозващ дървесина от България за Гърция .

 инж. Юлий Сираков: "От превозвача изискваме електронния превозен билет, който преди това сме проверили и към системата на ИАГ. Електронният превозен билет е качен в системата."

 Оказва се ,че дървесината в този ТИР е добита от горски терени, поразени от върхов корояд. Върху нея ясно се виждат задължителната горска марка и пластина с уникален идентификационен номер, установява инж. Юлий Сираков от Югозападното държавно предприятие.

АТМОСФЕРА:

Да застанем тука, всичко е наред.

 инж. Юлий Сираков: "В случая нямаме нарушения. Едрата строителна дървесина е на обема си, маркирана с контролна горска марка и поставена допълнително пластина с уникален индентификационен номер."

 Николай Станков, шофьор:
- Притесни ли ви тази проверка?
- Изобщо?
- Какво трябваше да представите, бяхте ли подготвен?
- Билет. Превозен билет.
- Очаквахте ли да има проверка на пътя?
- Е, па винаги. Е, ся там ме спираха, мериха ме.

Само за последните 10 дни при проверки за контрол на добитата и превозвана дървесина са установени 8 нарушения. Автомобилите с контрабанден товар са задържани, а на шофьорите са съставени актове. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
06:30
Расте, но не старее - III част, документален филм
06:05
Тенис: Даяна Ястремска - Айла Томлянович (Thailand Open, Хуа Хин; WTA International - финал и награждаване, повторение)
05:50
Тенис: Вероника Кудерметова - Дона Векич (St. Petersburg Ladies Trophy, Санкт Петербург; WTA Premier - повторение)