Акция на полицията срещу пияни и дрогирани шофьори по Черноморието

Петък, 10 Август 2018 15:09


Мащабна полицейска акция срещу пияни и дрогирани шофьори се проведе тази нощ по Южното Черноморие. Масовите проверки идват ден, след като мъж блъсна с колата си шест момичета на тротоар в Китен.

Още в първите минути на акцията полицаите заловиха двама пияни водачи. Единият в Царево с 1,11 промила алкохол. А другият в Приморско с 1,36 промила зад волана.
 
Томаш Томов – водач употребил алкохол: " Аз на практика не пия алкохол от пет години и че не съм упортебил алкохол и че не ми излизаха пробите но в момента просто се манипулираха нещата защото хората си знаеха работата и казаха че съм пил защото пет пъти на мен ми излезе че аз не съм пил."
 
Заради съмнителното поведение друг водач в Приморско бе отведен в полицейското управление за да бъде тестван за наркотици. За около 5 минути апаратът отчете че водачът е дрогиран.
 
Полицай: "От извършената проверка на водача в 20:27 минути се установи положителна проба на амфетамин и метаамфетамин след управление на МПС. Срещу водача ще бъде образувано досъдебно производство за това че водача управлява след употреба на наркотици“"
 
Мъжът който е от Велико Търново се оказа баща на две деца, дошъл за кратко на почивка с приятели. Минути по-късно бе направен и обиск на автомобила на дрогирания шофьор. Той бе задържан за 24 часа, образувано е бързо полицейско производство. По-същото време е установен и шофьор на пътнически микробус, който за щастие в този момент не превозваше пътници.
 
Тодор Георгиев – водач употребил алкохол: "Пих една бира след работно време естествено."
 
Акцията включва още проверки за изрядни шофьорски книжки, преглед на автомобила, както и бърза проверка в базата данни за крадени коли, лица обявени за общодържавнно издирване.
 
В акцията се включиха местни и десетки командировани от вътрешността на страната полицаи, които патрулират ежедневно по черноморието.
 
комисар Неделчо Рачев – началникът на Сектор "Охранителна полиция": "Стартира и се провежда широкомащабна операция по линия и противодействие на пътния травматизъм. Извършват се засилени проверки на водачи и се цели констатирането на случаи, превенцията, предотвратяването и извършването на административно-наказателна дейност на водачи употребили алкохол, наркотици и други съпътстващи нарушения."
 
През 2017-та година най-много задържани дрогирани шофьори в страната 406 на брой са отчетени именно в Бургас през летните месеци. Тази година задържаните дрогирани шофьори надвишават броя на употребилите алкохол. Акцията ще продължи до края на активния летен сезон. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
14:30
Новини
14:50
Тенис: Евгения Родина - Саманта Стоусър (Miami Open, Маями; WTA Premier Mandatory - повторение)
14:00
Тенис: Дона Векич - Кики Бертенс (St. Petersburg Ladies Trophy, Санкт Петербург; WTA Premier - финал, повторение)